המיזם החינוכי "פרפטום מובילה" במסגרת מאיץ מיינד סט
- עמיקם שוסברגר
- Feb 2, 2015
- 3 min read
המיזם החינוכי הטכנולוגי "פרפטום מובילה" מסכם שלושה חודשים במסגרת המאיץ של עמותת " מיינד סט" ועובר לשלב של אירגון מחדש.

אחרי שלושה חודשים של השתתפות במסגרת המאיץ של עמותת מיינד סט. עובר המיזם שלב והתארגנות מחדש לקראת הפקת אב הטיפוס והפרזנטציה בפני משקיעים פוטנציאליים.
Perpetuum Mobile הוא שם המיזם ושם אחד מהמשחקים המפותחים על פי עקרונותיו. מטרת המיזם היא פיתוח של סדרת משחקים/אפליקציות לטלפון הנייד ולמחשב, המיועדים לילדים, בני נוער וסטודנטים. באמצעות חווית המשחק, רוכש המשתתף ידע ותרגול רב תחומי המשלב מספר מקצועות מדעיים ותחת מסגרת אחת. הלמידה באמצעות סדרת המשחקים, מאפשרת את המשך הלימוד מעבר לשעות בית הספר, באופן מושך וחוויתי, מאפשרת משוב מדויק על הישגי המשתתף ומעודדת למידה פעילה ויצירתית. סדרת המשחקים בעיקרה וירטואלית, אולם חלק מהמשחקים ישווקו גם באמצעות מודלים פיזיים. הסדרה מיועדת גם למשתתף יחיד וגם למספר משתתפים.
Perpetuum Mobile המשחק :
המשחק Perpetuum Mobile הוא משחק מחשב/ אפליקציה למכשיר סלולרי/ משחק רשת או באמצעות מודלים פיזיים. מיועד לילדים ולבני נוער בגילאים 4-15 ויותר.
Perpetuum Mobile מכיל מאגר מודלים של מכונות ומכשירים, וירטואלים או פיזיים, מסוגים שונים, כאלה שקיימים במציאות וכאלה שהם דימיוניים. המשימה במשחק היא לפרק את המרכיבים השונים במכונות, ואח"כ להרכיב אותם חזרה, באופן שהמכונה תחזור לעבוד כמקודם. אפשרות נוספת: המשתתף מרכיב מהרכיבים המפורקים, מכונה שונה מהמכונה המקורית ו"ממציא" מכונה חדשה.
במשחק רב משתתפים, השחקנים יכולים לתקשר בניהם בזמן אמיתי, לחלק בניהם מידע, רעיונות, התלבטויות וכו'.
הלמידה:
במהלך הפירוק וההרכבה של המכשירים, המשתתפים לומדים על תפקוד החלקים הפנימיים, כיצד עובדים המכשירים, מהם החוקים והעקרונות שמאפשרים הפעלתם, לומדים על שימוש בכלים (לפירוק והרכבה) וחושבים על דרכים מקוריות לעשות שימוש במכשירים המפורקים, כדי לבנות מכשירים אחרים.
המשחק Perpetuum Mobile מאפשר שילוב למידת מספר מקצועות מדעיים במקביל: פיזיקה, אלקטרוניקה, אנרגיה, מבנה החומר, הנדסה, אומנות וכו'.
תוך לימוד חוויתי, לבד או בקבוצה, משכלל המשתתף יכולות הלימוד העצמי, החשיבה המדעית, ההתמצאות במרחב, הזיכרון ויכולת המוטורית.
בנוסף: המשחק Perpetuum Mobile נותן כלים ללמידה משותפת בקבוצה, עוזר ללמוד שיתוף פעולה, סיעור מוחות, יצירה משותפת ופתירת עימותים בדרכי שלום ולמען מטרה משותפת .
דוגמה:
המשתתף או המשתתפים במשחק בוחרים במאוורר. תוך כדי הפירוק וההרכבה, לומדים על אנרגיה, מהי אנרגית הרוח, כיצד נוצרת רוח בטבע, מה שימוש הרוח בחיינו, כיצד מופעל המכשיר ובאמצעות איזו אנרגיה, כיצד עוברת האנרגיה החשמלית במכשיר, כיצד מופקת התנועה הסיבובית, מה גורם להיווצרות הרוח במאוורר, כיצד מנצלים אנרגית רוח ליצירת אנרגיות אחרות, כיצד אנחנו חשים את הרוח בחושנו, איזו פעולה אפשר להפיק ממאוורר לבד מרוח, אילו מכשירים נוספים אפשר להרכיב ממרכיבי המאוורר וכו'. בתהליך הפירוק וההרכבה, לומדים בנוסף, לעשות שימוש בכלים מכאניים (או וירטואליים), לקטלג ולזכור רכיבים שונים המרכיבים מאוורר, אבל בעיקר, לחלק משימות בין המשתתפים במשחק, לחפש ביחד מידע משלים על המכשיר ברשת ולנהל מחלוקות שמתגלות בין השחקנים תוך כדי המשחק.
השפעה כללית פוטנציאלית:
יצירת שפת חינוך בין לאומית, באמצעות עקרונות המשחק שתאפשר שיתופי פעולה בין מערכות חינוך של מדינות שונות, החלפת מידע, ניסיון וקשר בין משתתפים במשחק מכל העולם. בהמשך, עם הצלחת המיזם, יצירת מערכות לימוד משותפות למדינות שונות, תוך הקצעת משאבים בין לאומית, משותפת לפיתוח תוכניות לימוד ומחקר מדעי, יישום פתרונות משותף והחלפת מידע בזמן אמיתי.
מצב השוק/ מתחרים
הילדים והנוער, חשופים לכמויות גירויים אדירות במדיה החדשה, המחדירים מסרים של צריכה ואלימות. משחקים המפתחים כלים להבנת המציאות, סקרנות למחקר מדעי וכלים לשיתוף פעולה על בסיס סובלנות וחשיבה חיובית, כמעט ואינם קיימים בשוק. המעטים שקיימים, אינם עומדים בסף הגירוי שמספקים משחקי המחשב בעלי מסרים שליליים שזמינים לדור הצעיר.
קיימות מסחרית:
סדרת המשחקים Perpetuum Mobile יכולים להיות משוחקים במספר דרכים: וירטואלית ופיזית. הפצת המשחקים בעלות נמוכה, באמצעות שיווק למחשבים ביתיים וטלפונים סלולרים, תוך גבייה סמלית על פיצ'רים חדשים ועידכונים, יחד עם הפצת מודלים פיזיים, לא וירטואליים, למוסדות חינוך ולקהל הרחב, מבטיחים יציבות פיננסית ומשאבים כלכליים להמשך פיתוח התפיסה החינוכית שעומדת בבסיס הסדרה.
Comments